Ayurveda Ganesh

Ditt första besök hos en ayurvedisk hälsorådgivare kroppstarapeut

Ditt första besök hos en ayurvedisk hälsorådgivare kroppstarapeut

Var beredd att prata om dig själv när du besöker en ayurvedisk hälsorådgivare och tarapeut. Eftersom Ayurveda betonar balans i alla delar av ditt liv kommer en utbildad hälsorådgivare inte bara att undersöka din kropp utan kommer att ta en omfattande personlig och medicinsk historia, inklusive frågor om daglig kost, yrke och arbetsförhållanden, träningsrutiner, relationer och mental hälsa.
På en ayurvedisk hälsorådgivning använder jag mig av traditionell ayurvedisk pulsläsning, men jag observerar även hud, tunga, naglar, läppar, iris m.m.
Denna grundliga undersökning hjälper att identifiera viktiga symtom och potentiella orsaker till obalans och bestämma lämpliga behandlingsalternativ.

Första undersökningen?

Ayurvediska undersökningar består av tre delar:

Observation (Darshan):
Hälsorådgivare utvärderar först allmän fysisk hälsa / utstrålning genom att titta på klienten och observerar hans / hennes rörelser, kroppskontur, hud och ögon, ansiktslinjer och åsar, näsform och läpparnas egenskaper, hår och naglar.

Healing Touch (Sparsha):
Hälsorådgivare använder sedan “healing touch “ Fokus är på klientens puls, tunga, naglar och tal

Frågor (Prashna):
Hälsorådgivare frågar klienten om klagomål och symtom, såväl som varaktigheten av obehag och sjukdomsprogression. Hälsorådgivare frågar också om mentala och psykologiska tillstånd.

Inom ayurveda försöker vi komma till rätta med orsaken till en obalans, därför kan två personer med likadana symptom, få helt olika rekommendationer.
Jag ställer ingen sjukdomsdiagnos, det får du av läkare. Av mig får du råd om hur du kan använda dig av rutiner, mat, örter, kryddor, motion och annat, för att antingen skapa balans eller vidhålla en bra hälsa.

Efter konsultationen kommer vi fram till en lämplig behandlingskur, förmodligen baserad på kost och eventuellt örtmediciner framställda på naturlig väg samt ayurvediska massage/behandlingar. Målet är att bringa kropp, sinne och själ i harmoni.

AYURVEDISK MASSAGE – VAD ÄR DET?
En djupgående kroppsmassage som alltid ges med varm olja. Ayurvedisk massage är en avslappningsmassage och kan också ses som en aromamassage, när den blandas med aromaoljor. Massagen ökar välbefinnandet och främjar avslappning genom massageterapeutens uppmärksamma beröring. En ayurvedisk behandling kan förbättra störda sömnmönster och används främst mot stress, depression och utbrändhet eller andra påfrestningar på kropp och själ. Dessutom ges massagen i stillhet, vilket betyder att massageterapeuten kommer att vara tyst och musik spelas endast på begäran.
Massagen inkluderar huvud, ansikte, kropp, händer och fötter. Oljan är varm och rummet är uppvärmt för att du ska känna dig varm och trygg. Allt detta i kombination bidrar till att förbättra hudtonen, avgifta och vitalisera hela kroppen och den ger en djup avkoppling.

Under behandlingen behåller du dina underkläder på och du blir dessutom täckt med handdukar och lakan. Jag använder organiska oljor
Är du allergisk eller känslig mot dofter säg till mig innan vi börjar.
Det finns ingen möjlighet att duscha i lokalen efter massagen så du bör ta med oömma kläder och kanske en mössa som täcker håret.

FÖRDELARNA MED AYURVEDISK MASSAGE:
• Stärker immunförsvaret
• Vitaliserar och rensar kroppen
• Lugnar nerverna (minskar stress)
• Mjukar och lugnar huden
• Förbättrar sömn
• Ökar blod- och lymfcirkulationen (bra mot kalla eller svullna händer och fötter)
• Minskar smärta och fysisk stress
• Stimulerar de inre organen och förbättrar matsmältningen
• Smörjer lederna

Återbesök rekommenderas

¤ Jag har munskydd och/ eller visir på vid alla behandlingar