Kunskapen om livet

Ordet Ayurveda är ett sanskrit ord som betyder “Kunskap om livet.”
Ayu betyder “liv” eller “dagligt liv” och Veda är “att veta eller kunskap.”
Ayurveda kom fram först i Vedaskrifterna, äldsta bevarade litteratur. Detta hälso-sjukvård system har praktiserats i det dagliga livet i Indien i mer än 5000 år.
Ayurveda lär oss att människan är ett mikrokosmos –  ett universum inom sig själv.
Människan är en produkt av de kosmiska krafterna i den yttre miljön – makrokosmos.
Den individuella existens är odelbar från den totala kosmiska manifestationen.

“Hälsa är ett tillstånd där tridosha (Vata, Pitta, Kapha), matsmältningen, alla kroppens vävnader och komponenter, alla fysiska processer är i perfekt balans. Och där  sinnesorganen och själen är i ett tillstånd av total tillfredsställelse”.  –  Ayurvedas flera tusen år gamla definition av hälsa

Ayurveda hjälper den friska personen att upprätthålla hälsan och den sjuka att komma i balans igen. Det är en medicinsk-metafysisk helande livsvetenskap, grunden till all läkande konst.

Ayurveda är utformat för att främja mänsklig lycka, hälsa och kreativ tillväxt.

Genom att studera och praktisera Ayurveda kan den praktiska kunskapen om självläkning förvärvas av alla . Genom den korrekta balansen mellan alla energier i kroppen kan Ayurveda påbörja processerna för fysisk och psykiskt läkning och välmående .
Detta koncept är grundläggande för ayurvedisk vetenskap: individens förmåga till självläkning. Målet är att du ska må bättre och bättre i stället för att ju äldre du blir förknippa ditt liv med sjukdom, smärta och ett inaktivt liv.

This image has an empty alt attribute; its file name is Ayurveda-Clock-cropcolor-885x1024-1.png