Pittas fysiska och känslomässiga egenskaper

Pitta-konstitutionens människor är vanligtvis medelhöjd, med måttlig vikt, ram och muskelutveckling. Deras bröstkorg är inte lika plana som Vata-människor, och de visar ett måttligt antal vener ,muskler och
senor. De kan ha många mol eller fräknar, som är blåaktiga eller brunröda. Benen är inte lika framträdande som i Vata-typer.
Pitta-hud kan vara koppar, gulaktig, rödaktig eller ljus. Huden är mjuk, varm och mindre skrynklig än Vata-hud. Den har god färg och rodnar lätt. Håret är tunt, silkeslen, rött eller brunaktigt och det finns en tendens till tidig gråhårig eller skallighet. Ögonen kan vara grå, gröna och kopparbrun. Ögonen är vanligtvis medelstora och framträdanden men
synen är ofta dålig.
Bindhinnan är vanligtvis fuktig och koppar
färgad, naglarna mjuka; formen på näsan är skarp och spetsen kan vara rödaktig.
Fysiologiskt har Pitta-människor en stark ämnesomsättning, god matsmältning och stark aptit. De äter vanligtvis stora mängder mat och vätska och de njuter av kalla drycker. Deras sömn är måttlig men ändå ointeraktiv.
avföringen är gulaktig, röd och riklig. De svettar vanligtvis mycket. Kroppstemperaturen är hög och händerna och
fötterna är vanligtvis varma. De tål inte värme eller solljus.
Psykologiskt sett har Pitta-människor goda krafter till förståelse; de är intelligenta och skarpa och kan vara bra talare. De har emotionella tendenser av ilska, svartsjuka, kanske hat. De är ofta ambitiösa och gillar att vara ledare.
När de är i balans kan Pittas lida av hudutslag, brännande känslor, magsår, överdriven kroppsvärme, halsbränna och matsmältningsbesvär.k

Bra mat för en pitta:
Mjölk, glass, smör, äggvita, blomkål, broccoli, brysselkål, groddar, gröna bladgrönsaker, paprika, selleri, potatis, söta apelsiner, avokado, havre korn, majs, vete, vitt ris, kyckling, räkor, tofu, linser, olja från kokosnöt, oliv, soja och solros, söta kryddor som dill, kanel, mynta, saffran, vanilj, kryddnejlika.
Bör äta mindre av:
Lök, peperoni, rädisor, tomater, vitlök, aprikoser, bär, grapefrukt, undvik frukt som är sur eller omogen, hirs, råg, råris, gräddfil, ost, yoghurt, rött kött, fisk och skaldjur olja från mandel, majs och sesam, honung, starka kryddor.
Yrken som lockar en pitta:
● Ledarskap● Politik● Ekonomi● Juridik● Kirurgi ● Styrning/Ledarskap